As if it is still there waiting for me
Video
21.46 min
1987/2005/2023
As if it is still there waiting for me (utdrag)
Fristående ljud
Originallängd 45 min
Verket As if it is still there waiting for me utgår ifrån dokumentationer av mitt barndomshem under tre olika tidsrymder. I en videoinspelning gjord 2005 dokumenteras hemmet då jag precis ska lämna det, lägenheten är tömd till följd av min mors bortgång. Kvar finns bara ett skal av ett hem, där väggar, tak och golv blir behållare av minnen.
I en ljudinspelning från 1987 inspelad i samma hem, ljuder det istället av liv: familjemedlemmars röster, bråk och lek. Ljudinspelningen spelas i sitt originalformat, på en kassettspelare. Då och då bryter röster fram och kontrasteras mot videoinspelningens tomhet. Mittemellan dessa två olika förflutna befinner sig betraktaren, som en representant för nuet.
I en textuell dokumentation av hemmet skriven 2023, har undertexter bränts in i videon, likt en transkribering av nutidens ohörbara röst.